FAQ

På Juica ser vi en cleanse som ett sätt att vårda din kropp, och att lära sig uppskatta goda och hälsosamma ingredienser. Oavsett om du följer en hälsosam kost och livsstil och behöver en extra skjuts för att hålla dig på rätt spår, eller om du vill prova ett bekvämt sätt att förbättra din allmänna hälsa så är en Juica-cleanse ett bra sätt att utnyttja de näringsmässiga fördelarna med grönsaker, frukt och kryddväxter.


En Juica-cleanse innebär att du dricker sex flaskor av våra drycker per dag. Flaskorna innehåller 500 ml dryck/styck.


När du får din Juica-cleanse medföljer instruktioner om hur du genomför din cleanse.

Vi gör regelbundna tester av våra produkter i samarbete med Anticimex. Juicerna har i dagsläget en hållbarhet på fem dagar. Vi pastöriserar inte våra juicer eller tillsätter några ämnen för att förlänga hållbarheten. Faktum är att juicerna inte innehåller något förutom själva grönsakerna. I våra produkter Gul och Vit använder vi oss även av filtrerat joniserat vatten. 

Du beställer din fasta här på sajten. Vi pressar dina drycker och levererar hem till dig (just nu i Stockholm och stora delar av Sverige, se om just du kan få juica). Med i ditt Juicapaket får du instruktioner på hur du ska gå tillväga under din fasta. Skulle du ha några frågor är det bara att höra av dig till oss så hjälper vi till.

Ja, motion påverkar fastan på ett positivt sätt. Men du ska ta det lugnt och lyssna på din kropp. Vi rekommenderar dig att ta lugna promenad, ta ett yogapass eller varför inte gå och simma. Tänk på att din kropp är satt i kalorirestrektion så träna inte för hårt. 

Vi hoppas självklar att du kommer må bra under hela din fasta. Effekterna kan eventuellt vara lite jobbiga i början men övergår sedan oftast till ett ”må bra” stadium. De reaktioner som kan uppkomma kan variera från milda, till starka och relativt hårda. Symptom som huvudvärk, illamående, svettningar, PMS-liknande symptom är vanligt förekommande. Detta är en del av processen och kommer som sagt att passera. Se till att dricka rikligt med vatten under cleansen då juicerna inte ersätter ditt vätskeintaget och vatten även bidrar till att fastan blir mer effektiv. Lyssna på din kropp, du ska Juica för att du ska må bra, och bryta dåliga vanor. De flesta känner sig lätta och hälsosamma när de har fastat och kommer ut med nya insikter om sina matvanor och det brukar leda till att man ser över sina gamla vanor och starta nya sunda kostvanor efteråt. 

Att cleansa är relativt enkelt. Det är övergången till att börja äta igen som är svår. När man gör en cleanse så är kan man uppleva att man är ”on a roll”, och en del kan känna att man kan köra på hur länge som helst. Disciplin är egentligen ingen stor faktor under cleansen, däremot krävs det för att bestämma sig för att starta och den är en stor faktor när man ska bryta cleansen.


Att bryta cleansen är den svåraste delen men även den viktigaste. Även om du bara har fastat ett par dagar så kan du få ont i magen om du har för bråttom. Information kring hur du bryter din cleanse steg för steg finns med i ditt paket, men tänk på vad du äter när du avslutar din cleanse. Satsa i första hand på frukt, sallad och kokta grönsaker de första dagarna och lägg därefter till sådant som du brukar äta och som är snällt mot magen. Skippa pizzan, mejeriprodukterna och köttbiten!

Det viktigaste är att du själv vill cleansa och känner dig motiverad. Börja gärna några dagar innan med att äta lite nyttigare än du brukar. Byt ut kött, alkohol och mejeriprodukter mot grönsaker, sallad och kanske lite långsamma kolhydrater. Ät inte en brakmiddag dagen innan i tanken att det ska hjälpa dig att hålla dig mätt första dagen av cleansen – lite på oss, det funkar inte!


Börja varje morgon med ljummet vatten, gärna med lite citron i. Därefter dricker du dryckerna enligt det schema du får med.

Men en Juica-fasta boostar du din kropp med vitaminer och mineraler och massor av enzymer, som hjälper din kropp att bli mer basisk (google gärna mer på varför du vill vara basisk och inte en suris). Juica är anpassad för att du ska kunna fasta samtidigt som du fortsätter ditt liv precis som vanligt (förutom att du under fastan endast dricker gröna kallpressade opastöriserade juicer). En fasta behöver inte vara extrem för att göra nytta! I varje 500 ml Juica Juice har vi pressat ca 1 kilo ekologiska råvaror rakt ner in din flaska, så på en dag är det nästan 6 kilo grönt och frukt som du får i dig, prova ät det om du kan... :)

Att fasta med juice passar inte alla. Viktigt är att du är frisk. Har du eller har haft tidigare ätstörningar rekommenderar vi dig inte att fasta. Om du fastar och känner att du inte mår bra kan du avbryta när du vill, lyssna på din kropp du känner den bäst. Vid vissa tillfällen, som om du till exempel är sjuk, gravid eller ammar, ska du inte fasta. Observera att Juica inte kan komma med några medicinska råd. Mår du dåligt kontakta sjukvården.