Våra juicer i butik

Kallpressad juice ska vara just kall. Därför har vi aldrig värmepastöriserat våra juicer, så som man gör med de flesta traditionella juicer, eftersom det påverkar näringsinnehållet negativt. Samtidigt har den korta hållbarhetstiden gjort att vi bara kunnat erbjuda våra juicer i några få butiker i Stockholm.

Vad gör man då om man som vi vill kunna erbjuda fler människor runt om i vårt land riktigt gröna juicer, producerade på ekologiska grönsaker och lite frukt? Man söker land och rike runt för att hitta ett annat sätt att se till att juicerna håller lite längre. Och den som söker finner! HPP (High Pressure Preservation) är en ny metod i Sverige baserad på bara högt tryck. Ingen värme, inga tillsatser, inget som påverkar näringsinnehållet – helt enkelt bara längre hållbarhetstid. Till och med på ett så skonsamt sätt att vi fortfarande har Sveriges enda Äkta Vara-certifierade juicer, shots och mandeldryck med våra HPP-juicer i butik.                 

Vi är den första svenskproducerade juicen som är HPP:ad. Men våra juicekompisar i USA använder redan metoden då den är ett krav för att få sälja kallpressade juicer i butik ”over there”. Och vi har testat och testat och kan konstatera att produkten är lika bra obehandlad som HPP:ad och är därför stolta över att nu i fler butiker kunna erbjuda en produkt som både bidrar till en hälsosam livsstil för människor och som med sin nu lite längre hållbarhetstid också minskar matsvinnet. Bra för dig, bra för oss och bra för världen. Vinn-vinn-vinn helt enkelt!

Hur fungerar HPP?

Vi använder samma recept och kallpressar våra juicer som vanligt. Sedan tar vi flaskan på ett djuphavsdyk. Inte på riktigt förstås, men det är en bra jämförelse. I en maskin som liknar en tryckkammare utsätts flaskan för ett extremt högt tryck, hela 60 gånger mer tryck än i det djupaste hav, motsvarande 60 000 meters djup. På så sätt får vår fina juice som genom ett trollslag längre hållbarhetstid.

Juicer för hemleverans

Juicerna du beställer för hemleverans här på juica.se kommer även fortsättningsvis vara helt obehandlade eftersom de produceras på beställning och inte behöver ha längre hållbarhetstid.