Varför juica?

Att juica är ett bra sätt att hjälpa kroppen att må lite bättre, bryta dåliga vanor och få sunda insikter om sig själv och sina matvanor.

Under de dagar du juicar (dvs fastar med ekologiska, gröna, kallpressade, opastöriserade juicer) sätter du din kropp på kalorirestriktion och låta den vila från det vi vanligtvis stoppar i oss. Att fasta är inget nytt utan något som gjorts sedan lång tid tillbaka men nu visar fler och fler studier också på hur nyttigt det är. Vi på Juica vill att du ska kunna leva dit vanliga liv, men samtidigt ge dig själv en omstart och komma in i hälsosamma levnadsvanor med bra kost och träning. Och då är en regelbunden Juica-fasta ett bra och enkelt sätt boosta din kropp med nyttigheter. En juice-fasta behöver inte vara extrem för att göra nytta och tanken är att du ska kunna leva ditt liv som vanligt samtidigt som du fastar. De flesta känner sig lättare och fräschare efter att de har Juicat, so try it you might like it! Det gör vi.

Att Juica

Våra drycker är kallpressade enligt Norwalk-metoden. En metod skapad av Dr Norman W. Walker som vigde 70 år av sitt liv åt att studera människans förmåga att leva ett längre och friskare liv. Nya tester visar att hydrauliskt pressade juicer (enligt tester gjorda i USA) har nästan fem gånger så höga nutritionsvärden, framför allt för bladgrönsaker, än traditionella pressmetoder som juice-centrifuger och slow-juicers.  Alla våra juicer är just kallpressade, opastöriserade (RAW) och producerade på ekologiska råvaror. Dr Walker blev känd som den ledande experten på området råa juicer och 1910 grundade han Norwalk Laboratories of Health Research. Hans forskning på fördelarna med råa grönsaker och fruktjuicer fick honom att tillverka en hydraulisk press, idag känd som en Norwalk juice-press. Dr Walker menade att hans metod var det mest optimala för att få ut näringen ur grönsaker och frukt och de fiberfria juicerna skulle helt enkelt mata cellerna i kroppen med mängder av näring inom loppet av 10-15 minuter och samtidigt låta matsmältningen och magen att vila. 

Att Juica®, cleansa eller juice-fasta (kärt barn har många namn) handlar om att du under ett par dagar fastar med gröna, kallpressade, opastöriserade juicer producerade på ekologiska råvaror och fyllda med mängder av vitaminer, mineraler och  enzymer. Det finns olika sätt att Juica. Du kan till exempel välja att fasta 1, 2, 3, eller 5 dagar eller så fungerar det kanske bättre för dig att byta ut din 5:2 dagar mot juicer. Oavsett hur du gör visar allt fler studier att det är väldigt hälsosamt för dig att under perioder sätt din kropp i kalorirestriktion och låta kroppen får "vila" upp sig från det som vi många gånger fyller på för mycket av... Att fasta är dock inget nytt fenomen utan något man gjort i olika former sedan urminnes tider. Vi på Juica vill att du ska kunna leva dit vanliga liv, men samtidigt ge dig själv en omstart och komma in i hälsosamma levnadsvanor med bra kost och träning. Och då är en regelbunden Juica-fasta ett bra sätt att på ett enkelt sätt boosta din kropp med nyttigheter. De flesta känner sig lättare och fräschare efter en Juica-fasta, try it you might like it! Det gör vi.

För att göra det enkelt för dig så får du sex stycken 500 ml färskpressade, opastöriserade juicer levererade direkt hem till din dörr. Tillsammsn med din Juica-låda följer det med en digital folder med tydliga instruktioner. Du hittar den även här på hemsidan under, dags att juica. Där kan du läsa om bra saker att tänka på kring din fasta, vilken ordning du ska dricka dina juicer i, samt goda råd när du ska bryta din fasta. För det ska vara enkelt för dig att Juica. Välkommen till Juicas värld! 

Vi pressar. Du Juicar.